V Penzióne Tapolca Fogadó *** sa postarajú o príjemné ubytovanie, polpenziu aj fľašu vína. Deti do 6 rokov majú pobyt zadarmo a je pre nich pripravené detské ihrisko. Spoznajte historické centrum Miskolca, užite si relaxáciu v unikátnych jaskynných kúpeľoch Miskolctapolca, zdolajte turistické trasy v NP Bukové hory, pokochajte sa najvyšším vodopádom v Maďarsku a zvezte sa lesnou úzkorozchodnou dráhou.

O ubytovaní

Penzión Tapolca Fogadó *** sa nachádza v pokojnej časti severomaďarského mesta Miskolc. V architektonicky výnimočnej budove penziónu sa snúbi drevo a ďalšie prírodné materiály, a tak sa tu od prvého okamihu budete cítiť ako doma. Okrem jedinečného ubytovania tu na vás však čaká veľa možností výletov aj relaxácia.

Miskolc je mesto plné pamiatok a zaujímavých miest. Jedným z nich je najstaršia stavba v meste - kostol Avas (5,6 km) ležiaci na kopci vedľa televíznej veže s rozhľadňou, odkiaľ uvidíte celé mesto a neďaleký Národný park Bukové hory ako na dlani. Dominantou mesta je však hrad Diósgyőr postavený v 12. storočí v gotickom štýle. Počas prehliadky hradu uvidíte nielen dobové interiéry, ale aj výstavu voskových figurín, mincovňu, rytiersku arénu a funkčné delo zo 16. storočia. Na hlavnej triede Széchenyi utca (6,4 km) nájdete množstvo obchodov, reštaurácií a kaviarní. Viac o histórii mesta a okolia sa dozviete v Muzeu Ottó Hermana (16 km), ktorého expozície obsahujú viac ako 600 000 archeologických, mineralogických a umeleckých artefaktov. Pri jazere Csorbaležiaceho neďaleko za mestom si užijete príjemné prechádzky, cyklistiku aj vodné športy. Deň plný zábavy na vás čaká v blízkom zábavnom parku Adventure park Miskolctapolca (300 m), na bobovej dráhe (500 m) alebo v Zoo Miskolc (14 km).

Ďaleko to však nebudete mať ani za krásami prírody - Národný park Bükk (Bukové hory) sa rozprestiera hneď za mestom. Krajinu tu tvoria, ako už názov územia napovedá, krásne bukové lesy, v ktorých je veľa jaskýň. Územím národného parku je možné prejsť po jednej z najkrajších úzkorozchodných železničných tratí v celom Maďarsku do mestečka Lillafüred (16 km), čo je naozaj unikátny zážitok nielen pre fanúšikov železníc.

Za odpočinkom po výletoch môžete v Miskolci vyraziť hneď do dvoch termálnych kúpeľov – unikátnych jaskynných kúpeľov Miskolc Tapolca (1,2 km) a Ellipsum Adventure (500 m). Za relaxáciou aj pamiatkami môžete však vyraziť napríklad do nádherného historického mesta Eger (65 km), ktorý je ideálnym cieľom pre celodenný výlet.

Skvelým zážitkom je návšteva Miskolca v období adventu, kedy tu prebiehajú obľúbené vianočné trhy, ktoré patria k najkrajším v celom Maďarsku. Iba počas adventu s mestom môžete prejsť špeciálnou vianočnou električkou.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v útulnej dvojlôžkovej izbe. Rustikálnu, hrejivú atmosféru izbám dodáva drevená podlaha a masívny drevený nábytok. Pri ladení interiéru bol celkovo kladený dôraz na prírodné materiály a vzdušnosť. Každá izba je vybavená chladničkou, káblovou televíziou, WiFi pripojením a vlastnou kúpeľňou.

Na čom si pochutnáte?

Ráno sa posilníte raňajkami vo forme bufetu. Počas dňa si v reštaurácii Kemencés Kisvendéglő môžete zo širokej ponuky špecialít maďarskej i medzinárodnej kuchyne. Večer sa tu podávajú večere. Niektoré večery atmosféru v reštaurácii spríjemnia živá hudba. Súčasťou penziónu je aj bar s terasou, kde si môžete večer vychutnať pohár vína alebo váš obľúbený koktail.

Kde budete relaxovať?

Na relaxáciu vám poslúži niektoré z wellness centier v okolí. Navštíviť môžete napríklad wellness centrum v hoteli Calimbra Wellness & Konferencia, to ponúka výber z dvoch typov sáun (fínskej a infra), soľnú jaskyňu a dva bazény. Obľúbeným relaxačným miestom je aj Avalon park s klasickým aj vyhrievaným bazénom, vírivkou, soľnou jaskyňou, parným kúpeľom a niekoľkými rôznymi saunami.

Tapolca Fogadó ***

Tapolca Fogadó ***

Csabai út 36 , Miskolctapolca
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Premium Oven Inn Kft IČ: 25372687-2-05


+36 46 562 215

kemences.tapolca@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 1 000 Ft/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko
Baby friendly
Minibar

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
7 km
Vzdialenosť od kúpeľov
1,3 km
Zastávka
0,4 km