Užite si dovolenku priamo v srdci najvyššieho českého pohoria! Penzión Vysoká Stráž v Peci pod Sněžkou vás očarí nielen prekrásnym výhľadom, ale aj príjemnou rodinnou atmosférou a lahodnou polpenziou. Zároveň ide o skvelý východiskový bod pre turistiku a podnikanie výletov.

Overené Travelkingom

“Penzión Vysoká Stráž dokonale splnil naše očakávania. Veľkou výhodou penziónu je jeho poloha blízko prírody a turistickým trasám, zároveň je to z neho len kúsok do centra Pece pod Sněžkou. Najviac nás nadchla priateľská atmosféra a pohoda, ktoré vládli medzi hosťami aj personálom. V priestrannej izbe s výhľadom na okolité kopce nám nič nechýbalo, polpenzia bola chutná. Z výletov odporúčam trasu Okolo Pece, Chodník korunami stromov a výstup na Sněžku.” Prečítajte si celú recenziu

Eva Prcínová - Marketingový tím
Osobne overené v: Júni 2023

O ubytovaní

Penzión Vysoká Stráž sa nachádza v pokojnej okrajovej časti obľúbeného horského strediska Pec pod Sněžkou. Čaká tu na vás komfortné ubytovanie s rodinnou atmosférou, prekrásne výhľady do údolia aj pestré možnosti vyžitia po celý rok.

Vďaka polohe priamo v Peci pod Sněžkou to budete mať blízko na najkrajšie a najzaujímavejšie miesta, ktoré Krkonoše ponúkajú. Priamo pred hotelom sa môžete napojiť na turistikú trasu vedúcu až na vrchol najvyššej českej hory Sněžky (7 km). Pokiaľ si na jej zdolanie netrúfate, postačí vám dostať sa príjemnou prechádzkou pozdĺž rieky Úpy k nástupnej stanici lanovky, ktorá vás na Sněžku vyvezie. Ďalšími atraktívnymi výletnými cieľmi sú napríklad lesný hrádok Aichelburg (8 km), vodopády Vavrincovej bane (5,9 km) či Lučná bouda (7,8 km), kde môžete energiu počas túry doplniť známymi domácimi rožkami a čučoriedkovými knedľami. Za krásnymi výhľadmi sa vydajte na rozhľadňu Hnedý vrch (5,5 km), na Chodník v korunách stromov Krkonoše (17 km) alebo na rozhľadňu Panorama na Černej hore (7,2 km) ). Po ceste na Černú horu odporúčame zastávku na Černohorskom rašelinisku (5,7 km), okolo ktorého vedie náučný chodník a z vtáčej perspektívy si ho prezriete z vyhliadkovej veže.

Deťom rozhodne urobíte radosť návštevou neďalekého Relax Parku (1 km) so 700 m dlhou bobovou dráhou, lanovým centrom, lezeckou stenou, bungee trampolínou a veľkým ihriskom plným atrakcií.

V zime ponúka Pec pod Sněžkou veľa možností všetkým milovníkom zimných športov. Zjazdovky obľúbeného Ski areálu Pec pod Sněžkou sú vzdialené len 1,5 km od ubytovania. Za vyskúšanie stoja tiež svahy Ski rezortu Černá hora (16 km). Okrem lyžiarov si prídu na svoje aj bežkári, skialpinisti aj vyznávači zimnej turistiky. Pre bežkárov sú k dispozícii trasy Krkonošskej magistrály a ďalšie desiatky kilometrov upravovaných bielych stôp.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v útulnej dvojlôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou. Okrem dreveného nábytku je súčasťou vybavenia televízie a WiFi pripojenie.

Na čom si pochutnáte?

V príjemnej reštaurácii s terasou a prekrásnym výhľadom si pochutnáte na lahodnej polpenzii. Každé ráno na vás budú čakať raňajky vo forme bufetu s pestrým výberom teplých i studených dobrôt. Potom je možné hlad či chuť zahnať pokrmy zo stáleho jedálneho lístka, v ktorom nájdete špeciality českej i medzinárodnej kuchyne pripravené výhradne z kvalitných surovín. Večera pre hotelových hostí má podobu dvojchodového servírovaného menu s polievkou a hlavným chodom, ktorý si možno vybrať z 2 variant. Po predchádzajúcej dohode s personálom je možné zaistiť bezlaktózovú alebo bezlepkovú stravu. K dispozícii je aj bar s bohatou ponukou nápojov.

Cestujete s deťmi?

Pre malých hostí je pripravené vonkajšie ihrisko s pieskoviskom a priestranná herňa plná hračiek.

Niečo naviac

Penzión má vlastné tenisové kurty s tartanovým povrchom a osvetlením, ktoré je za poplatok možné využiť.

Penzion Vysoká Stráž

Penzion Vysoká Stráž

Pec pod Sněžkou čp. 216 , Pec pod Sněžkou
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
TEFI CONSULTING SERVICE, s.r.o., IČ: 27767094


774295342

vysoka.straz@gmail.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 350 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,9 km
Zastávka
0,9 km
Aquapark
15 km
Zjazdovka
0,4 km
Bežkovanie
1,7 km

Tipy na výlet

Krkonošský národný park v lete

Krkonošský národný park v lete Tip na výlet

Jeden z českých najkrajších národných parkov bol vyhlásený 17. mája 1963. Nekonečné možnosti pešej i cykloturistiky uspokoja zdatných športovcov aj každého, kto túži po pokojnej prechádzke nádhernou krkonošskou prírodou. Bohatý kultúrny život miestnych stredísk ponúkne odpočinok vašim nohám a zamestná vašu hlavu. Tak či tak, Krkonoše sú ideálnym miestom pre výlet. Nasajte čerstvý horský vzduch a užívajte si chvíle pokoja i zábavy.

Najväčšie lákadlá Krkonôš:

  • najvyššia hora Českej republiky Sněžka
  • Mumlavský vodopád
  • Chodník korunami stromov Krkonoše
  • Nevynechajte ani Čiernohorské rašeliniská, Krkonošské múzeum v Jilemnici, prechádzku k prameňu Labe a Labský vodopád.

Medzi najvýznamnejšie obce Krkonôš patrí Harrachov, Janské Lázně, Jilemnice, Špindlerův Mlýn, Vrchlabí, Pec pod Sněžkou či Rokytnice nad Jizerou. V Jánskych Lázňach si môžete užiť prechádzky po miestnej kolonáde alebo sa vyviezť kabínovou lanovou na vrchol Čiernej hory. V Harrachove navštívte múzeum skla a v Špindlerovom Mlýne zamierte za relaxáciou do aquaparku.

Viac informácií
Pec pod Snežkou
Pec pod Snežkou
Úpske rašelinisko
Úpske rašelinisko
Rozhľadňa Černá hora
Rozhľadňa Černá hora