Doprajte si rozprávkovú dovolenku v Penzióne Heléné vo Veľkom Mederi. Čaká vás niekoľko dní, vynikajúca polpenzia, relaxácia na pol hodiny vo vírivke a tiež zľava na vstupenku do vychýrených termálnych kúpeľov Thermal Corvinus.

O ubytovaní

Penzión Heléné nachádza v kúpeľnom mestečku Veľký Meder na juhu Slovenska a ide o ideálny východiskový bod na najrôznejšie výlety aj na relaxáciu v prírode. Obľúbené termálne kúpele Thermal Corvinus sú od penziónu vzdialené sotva 12 minút chôdze. Kúpeľný komplex ponúka 13 bazénov, tobogany, divokú vodu a ďalšie atrakcie aj saunový svet. Zaujímavosťou je, že práve vo Veľkom Mederi využívajú najteplejší prameň termálnej vody na Slovensku s teplotou 92 °C.

Plne oddýchnutí sa môžete napríklad prejsť na koni na ranči Czajlik (27 km), zažiť adrenalínovú jazdu na autodrome Slovakia ring (31,7 km) alebo i užiť plavbu loďou na priehradnej nádrži Vodné dielo Gabčíkovo (25,5 km). Na výlet si vyrazte do prírodnej rezervácie Klátovské rameno (23,4 km) alebo chránenej prírodnej oblasti Číčovské mŕtve rameno (13,2 km). Nadšení cyklisti tiež určite ocenia zaujímavé cyklotrasy, ako je napríklad Dunajská cyklomagistrála.

Za pamiatkami sa potom vydajte napríklad do Dunajskej Stredy (21,1 km), kde uvidíte rímsko-katolícky kostol sv. Juraja zo 14. storočia, Žltý zámok, ktorý je v súčasnosti sídlom Žitnoostrovského múzea, alebo radnicu z roku 1902, ktorej súčasťou bývala aj strážnica a dve väzenské cely. Kúsok od hranice tvorenej riekou Dunaj potom nájdete maďarské mesto Györ (28,4 km) známe svojou kúpeľnou kultúrou a bohatou históriou. Prejdite sa po nádhernom barokovom námestí Bécsi kapu tér a pokochajte sa architektúrou Opátskeho domu z 18. storočia.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v nových luxusných izbách Deluxe (dvojlôžkové až štvorlôžkové). Všetky izby sú vybavené televízorom a kuchynským kútom s chladničkou a využiť môžete aj vlastný balkón. Chýbať vám nebude ani samostatná kúpeľňa so sprchou alebo vaňou.

Na čom si pochutnáte?

Penzión má vlastnú reštauráciu, ktorá je vzdialená 200 m a je umiestnená v jednej z najstarších budov mesta Veľký Meder. Čaká vás nezabudnuteľný gurmánsky zážitok, a to všetko v štýlovom interiéri. Vychutnáte si raňajky, ktoré sa tu podávajú formou švédskych stolov či servírované. Kuchári reštaurácie Heléné kladú predovšetkým dôraz na bohatosť chutí a kvalitu použitých surovín. Milovníkov kvalitného vína iste poteší aj vinotéka, ktorá sa nachádza hneď vedľa reštaurácie.

Kde budete relaxovať?

Okrem neďalekého termálneho parku vám skvelý oddych zaručí aj vonkajší bazén pri penzióne. Ešte lepší relax zažijete vo vírivke pre štyroch ľudí.

Penzion Heléné

Penzion Heléné

Ľudovita Štúra 1367/14 , Veľký Meder
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Heléné s.r.o. IČ: 50745468


+421 903 596 500

helene@helene.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Reštaurácia
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,7 km
Vzdialenosť od kúpeľov
0,8 km
Zastávka
1,3 km
Aquapark
1,2 km