Prežite dovolenku v rakúskych Alpách v Hoteli Berghof *** v obľúbenej lokalite Tauplitzalm. V cene máte polpenziu, neobmedzený vstup do sauny aj stolný tenis a šípky. Vítané sú rodiny s deťmi i psami. Hotel stojí pri stanici lanovky a blízko jazera.

O ubytovaní

Hotel Berghof *** stojí v 1 650 m n. m. v obľúbenej lokalite Tauplitzalm v rakúskych Alpách, medzi pohoriami Totes Gebirge, Dachstein a Grimming v oblasti tzv. Soľnej komory. Tá je známa predovšetkým pre svoje krištáľovo čisté jazerá a iné prírodné krásy.

V lete je táto oblasť tiež vhodná na dovolenky. V blízkom okolí hotela sa nachádza nespočet krásnych jazier, urobte si výlet napríklad k Tauplitzskému vodopádu alebo okolo troch jazier, Grundlsee (26,5 km), Toplitzsee (33,6 km), Kammersee (33,6 km) - či už pešo, na bicykli alebo loďkou. Za návštevu rozhodne stojí aj Dachsteinská ľadová jaskyňa (45 km), ktorá patrí k najväčším ľadovým jaskyniam v Európe, a navyše tu budete mať k dispozícii audiosprievodcu v češtine.

Za kultúrnymi zážitkami a pamiatkami odporúčame vyraziť do susedného mesta Bad Mitterndorf (11,6 km), kde môžete navštíviť zámky Schwanegg a Grubegg, Múzeum histórie Strick alebo Múzeum pletenia. Urobte si výlet aj do mesta Bad Aussee (26,4 km), kde má dlhú históriu ťažba soli, môžete si tak prezrieť historické budovy solivarov alebo sa pozrieť do starej soľnej bane. Nájdete tu aj modernú architektonickú zaujímavosť - most v tvare loga firmy Mercedes-Benz.

Priamo pri hoteli nájdete stanicu štvorsedačkovej lanovky Tauplitzseelift, až 42 km širokých upravovaných zjazdoviek, 130 km bežkárskych trás, detský park a sánkarskú dráhu. Čo viac si v zime môžete priať? Pre odvážnych je tu potom skokanský mostík Kulm (15 km), ktorý je najvyšším prírodným mostíkom na svete a pravidelne sa tu organizujú preteky Svetového pohára. A ak sa chcete po dni na svahu poriadne zohriať, navštívte kúpele GrimmingTherme (13,5 km) v Bad Mitterndorfe alebo kúpele Narzissenbad (28 km) v Bad Aussee.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v renovovanej dvojlôžkovej izbe typu Standard vybavenej veľkou manželskou posteľou, televíziou, telefónom, vlastnou kúpeľňou so sprchou a toaletou. Niektoré izby disponujú aj balkónom.

Za príplatok môžete zvoliť Rodinnú izbu. Tá ponúka ubytovanie až pre 4 osoby, na manželskej posteli a poschodiach. Interiér aj zvyšok vybavenia sa držia na rovnakej úrovni ako pri dvojlôžkovej izbe Standard, počítať teda môžete s vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom, televíziou a telefónom. Niektoré rodinné izby majú aj balkón.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii sa zameriavajú na rakúskej špeciality, pochutnáte si tu na polpenzi zloženej z raňajok formou bufetu a trojchodových večerách. Posedenie vás čaká buď vo vnútri, alebo na vonkajšej terase s výhľadom na Dachsteinské pohorie.

Kde budete relaxovať?

Na relaxáciu je k dispozícii sauna a infra kabína, aktívne sa môžete venovať šípkam či stolnému tenisu.

Cestujete s deťmi?

Deti sa zabavia v detskej herni.

Hotel Berghof Tauplitzalm ***

Hotel Berghof Tauplitzalm ***

Tauplitzalm 19 , Tauplitzalm
Rakúsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Die Tauplitz Bergbahnen GmbH IČ: 62541y


+43 3688 2325

info@berghof-tauplitz.at

Check In
od 13:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Maznáčik povolený za 20 €/pobyt (len v lete)
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie v lete zadarmo, v zime za poplatok

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Detský kútik
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,3 km
Vzdialenosť od jazera
1,2 km
Zastávka
1,4 km
Zjazdovka
30 m