Na pobyt v Božom Dare uprostred úchvatnej prírody Krušných hôr budete spomínať dlho. Okrem polpenzie sa do Hotela Zelený Dům *** môžete tešiť aj na popoludňajšiu kávu s domácim čučoriedkovým koláčom. A k objavovaniu krušnohorskej prírody a baníckych pamiatok novo zapísaných na zozname UNESCO si v hoteli nezabudnite vypožičať Nordic Walking palice.

O ubytovaní

Historický Hotel Zelený Dům *** z roku 1542 sa nachádza v Božom Dare v Krušných horách. V najvyššie položenom horskom mestečku v strednej Európe vás čaká množstvo príležitostí na aktívnu zábavu i odpočinok. Vydajte sa spoznať tento krásny kút Čiech a užite si čerstvý vzduch a blízkosť prírody.

V okolí hotela nájdete tie najväčšie lákadlá, kvôli ktorým ľudia na Krušnohorsko jazdia. Neďaleko sa nachádza Božídarské rašeliniská (3,2 km), unikátny kus nedotknutej prírody, ktorým vedie náučný chodník po drevených mostíkoch. Hneď naň nadväzuje ďalší náučný chodník venovaný technickej pamiatke Blatenský příkop (12 km). Rodiny s deťmi poteší slávna Ježiškova cesta (800 m) a pošta (300 m), ktorá sídli v centre mestečka v obliehaní reštaurácií a kaviarní. Zaujímavou atrakciou je baňa - štola Johannes (8 km) zo Zoznamu UNESCO, ktorá pozýva na pútavú prehliadku o histórii ťažby.

Boží Dar vyhľadávajú aktívni výletníci po celý rok. V letných mesiacoch vyrazíte na túry alebo si užijete prekrásne výhľady zo sedadla bicykla. V zime okolité svahy lákajú lyžiarov a bežkárov, ktorí si zašportujú v pôvabnej zasneženej krajine. Najbližšiu zjazdovku budete mať iba 200 m od ubytovania.

Po celý rok vás čaká zábava na vrchole Plešivec (10 km). V zime tu frčia zjazdovky, v lete lanové centrum či bobová dráha. Na najvyššom vrchole Krušných hôr, Klínovci (5,5 km), si v letnej sezóne vyšliapnete na rozhľadňu a v zime si parádne zalyžujete v miestnom ski areáli.

O výletné ciele mať núdzu rozhodne nebudete. Navštívte napríklad neďaleké mesto Jáchymov (8 km), ktoré preslávili prvé radónové kúpele na svete. Okrem kúpeľného parku a budov tu preskúmate aj bane z ťažby striebra a uránu. Ďalej sa vydajte spoznať Vlčie jamy pri Hornej Blatnej (12 km) alebo rozhľadňu na Blatenskom vrchu (11,3 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z 23 útulne zariadených izieb s dreveným nábytkom. Všetky izby majú vlastnú kúpeľňu so sprchou a bezplatné pripojenie k WiFi. Na výber máte z týchto variantov:

  • Dvojlôžková izba (15 m²) je vybavená manželskou posteľou alebo oddelenými posteľami. Ďalej je v izbe šatníková skriňa, posedenie a káblová televízia.
  • Trojlôžková izba (15 m²) je zariadená buď manželskou posteľou a jedným samostatným lôžkom, alebo tromi oddelenými lôžkami. K vybaveniu navyše patrí šatníková skriňa, posedenie a káblová televízia.
  • Štvorlôžková izba (20 m²) tvoria dve manželské postele, priestranná šatníková skriňa, posedenie a káblová televízia.
  • Päťlôžková izba (20 m²) je zariadená dvomi manželskými posteľami a jednou prístelkou. Nechýba šatníková skriňa, posedenie a káblová televízia pre dlhé večery.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou hotela je štýlová reštaurácia, ktorej interiér navodí tú pravú atmosféru horského dobrodružstva. Tešiť sa sem môžete na širokú ponuku teplých aj studených pokrom a mnoho miestnych špecialít.

Základom menu je česká kuchyňa, a tak si pochutnáte na pravej sviečkovej alebo poriadnom krušnohorskom tanieri. Nechýbajú však ani vegetariánske jedlá, ryby alebo šaláty. Pre maškrtné jazýčky sú k dispozícii aj koláče a zmrzlinové poháre. Podľa balíčka do reštaurácie zavítate na raňajkách formou bufetu a na servírované večere.

Na pohárik si zájdete do hotelového Lobby baru a v letných mesiacoch oceníte možnosť posadiť sa na vonkajšej terase, kde sa pravidelne pripravujú grilované špeciality.

Cestujete s deťmi?

V hoteli sa bude páčiť aj tým najmenším. Vyhrajú si v detskom kútiku aj na vonkajšom ihrisku.

Niečo naviac

Hotel je skvelou voľbou pre všetkých športovcov. V lete oceníte úschovňu na bicykle a v zime lyžiareň, vďaka ktorým budete mať kam uložiť svoje športové náradie.

Hotel Zelený Dům ***

Hotel Zelený Dům ***

Boží Dar 46 , Boží Dar
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
PAMA KARLSBAD s.r.o. IČ: 28864085


+420 775 055 833

info@hotel-zelenydum.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 300 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Baby friendly
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
100 m
Vzdialenosť od kúpeľov
6,8 km
Zastávka
25 m
Zjazdovka
0,2 km
Bežkovanie
0,2 km