Ubytujte sa v srdci južných Čiech v centre Borovan, odkiaľ budete vyrážať na krásne výlety za pamiatkami v okolí: České Budějovice, Český Krumlov alebo Holašovice. V hoteli vás čaká polpenzia aj úschovňa bicyklov Užiť si môžete aj vstup do nového wellness s vírivkou a 3 druhmi sáun.

O ubytovaní

Rodinný Hotel Alf *** sa nachádza v srdci južných Čiech v Borovanoch – priamo na námestí a vedľa kláštora. Do Třeboně je to odtiaľ 18 km, České Budějovice sú vzdialené 20 km a Český Krumlov plný UNESCO pamiatok potom 31 km.

Priamo v Borovanoch nájdete ZOO Dvorec (4,3 km), predtým známu ako Park exotických zvierat, kde žije cez 100 druhov živočíchov, vrátane najväčšej zbierky kobier rodu Naja v Európe. Prechádzkou sa dostanete k pamätníku Jana Žižku (4,2 km) a husitskému múzeu. Vedie tadiaľto tiež 4 km dlhý náučný chodník.

V Třeboni si potom prezriete miestny renesančný zámok a anglický krajinársky park. Pri rybníku Svět (16,8 km) si užijete kúpanie aj vodné športy, je tu dokonca mestská pláž s toboganom. K celoročnému kúpaniu a relaxácii je potom otvorené wellness centrum Aqua Viva so športovým vyžitím.

České Budějovice zase lákajú na zaujímavé expozície Juhočeského múzea a Múzea „koněspřežky“, rovnako ako na prehliadku vodárenskej veže zo začiatku 18. storočia, s video-expozíciami venovanými miestnej histórii vodárenstva. V horúcich dňoch sa tu osviežite na letnej plavárni na Sokolskom ostrove a v zime vás očaria pôvabné vianočné trhy.

Kde budete spať?

Ubytovanie je zabezpečené v dvojposteľových izbách s telefónom, WiFi pripojením a vlastným sociálnym zariadením. Niektoré izby majú k dispozícii televíziu.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou hotela je priestorná reštaurácia s letnou terasou, zameraná primárne na českú kuchyňu.

Kde budete relaxovať?

Relaxáciu si užijete v novom wellness centre s vírivkou (36 °C) a 3 druhmi sáun (fínska, bio, parná). K dispozícii je tiež Kneippov chodník, vyhrievaná lavica (32 °C), polievacie vedro a relaxačná zóna s lehátkami. Pokiaľ si chcete užiť trochu romantiky, môžete si doobjednať VIP vírivku MILK 02 s fľašou Prosecca a užiť si kúpeľ v „prameni mladosti“.

Hotel Alf ***

Hotel Alf ***

Žižkovo náměstí 2 , Borovany
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Vladislava Weisfeitová IČ: 74280287


+420 387 980 124

hotel.alf@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 200 Kč/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Reštaurácia
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
70 m
Zastávka
0,3 km
Zjazdovka
15,5 km
Bežkovanie
15,5 km

Tipy na výlet

CHKO Třeboňsko

CHKO Třeboňsko Tip na výlet

Navštívte jednu z mála chránených oblastí rozkladajúcich sa na veľkej ploche (až 700 km²) v rovinatom teréne. V CHKO Třeboňsko sa vám naskytne výnimočný pohľad na bohaté biotopy, rozsiahle ihličnaté a listnaté lesy, zvyšky lužných lesov či mokraďové lúky. Hlavne tu ale uvidíte veľké plochy cenných rybníkov a rašelinísk, ktoré oblasť preslávili. Pestré prostredie súvisí aj s druhovou rozmanitosťou rastlín a živočíchov, medzi ktorými vynikajú obzvlášť vtáky - v CHKO Třeboňsko môžete pozorovať až viac než 280 druhov operencov.

Vydajte sa do prírodnej rezervácie Červené Bláto, ktorú preskúmate vďaka rovnomennom náučnom chodníku. Národná prírodná rezervácia Veľký a Malý Tisý je ideálna pre pozorovanie vodného vtáctva a v Národnej prírodnej rezervácii Ruda nájdete rozsiahle rašeliniská s početnými prameniskami.

Viac informácií
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
České Budějovice
České Budějovice
Třeboň
Třeboň