Osobne overené: Recenzia relaxačného pobytu v rakúskych Alpách v CESTA GRAND Aktivhoteli & Spa ****superior

Vydajte sa spolu so Štěpánom, členom nášho Travelking tímu, do rakúskych Álp. Konkrétne do CESTA GRAND Aktivhotela & Spa ****+. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia relaxačného pobytu v rakúskych Alpách v CESTA GRAND Aktivhoteli & Spa ****superior

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Počas májového víkendu sme sa rozhodli vydať sa na pobyt do rakúskych Álp, presnejšie do kúpeľného mestečka Bad Gastein. Na dovolenku som sa vybral autom z Brna. Celkom sme na ceste strávili 6 hodín, pretože sa ide o dlhšiu trasu (cca 530 km). Išli sme po diaľnici a schádzali sme z nej naozaj až kúsok pred hotelom, takže sme si zakúpili rakúsku diaľničnú známku. Tá stojí na 10 dní 10 €. Dá sa kúpiť na českých či slovenských benzínových pumpách blízko hraníc, alebo potom priamo v Rakúsku. My sme ju kúpili až v Rakúsku pred nájazdom na diaľnicu.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie priamo pred hotelom je v cene balíčka a nie je nutné objednávať ho vopred. Parkovisko bolo skutočne priestranné, a tak na ňom bol vždy dostatok voľných miest. So zaparkovaním sme nemali nikdy žiadne problémy.

Kde sme sa ubytovali?

CESTA GRAND Aktivhotel & Spa ****superior je umiestnený v spodnej časti mestečka Bad Gastein. Nájdete ho veľmi ľahko a pohodlne tu aj zaparkujete. Bad Gastein je jedna z najznámejších dovolenkových lokalít v Rakúsku. Do centra samotného mestečka je to cca 20 minútová prechádzka (alebo 5 minút autom). V okolí je veľa možností vyžitia od prírodného kúpaliska až po kúpeľný dom v skale. Je tu tiež mnoho reštaurácií a kaviarní, kde si môžete posedieť. Navyše odtiaľ vedie množstvo vychádzkových trás rôznych obťažností. Pokiaľ si chcete výlet trochu zjednodušiť, môžete využiť niekoľko lanoviek, ktoré vás vyvezú na okolité hory.

Ubytovanie zodpovedá štandardu 4* hotela. Izba bola vkusne zariadená a našli sme v nej všetko, čo sme potrebovali – posteľ, televíziu, WiFi pripojenie, minibar, župany. V kúpeľni sa nachádzal sprchovací kút a fén.

Hoci sme tentoraz necestovali s domácim miláčikom, všimol som si, že hotel je veľmi „dog friendly“. V lobby časti hotela bola pripravená voda pre psíkov a neustále sme tu stretávali hostí venčiacich svojich štvornohých miláčikov. Zároveň však z izieb nebolo počuť žiadne štekanie alebo nič rušivé. Pokiaľ radi na cesty beriete aj svojho psa, môžem tento hotel určite odporučiť.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci nášho pobytu sme mali polpenziu. Raňajky boli formou bufetu, ktorý bol veľmi bohatý a vychádzal z miestnych špecialít. Kuchár na prianie priamo pred nami pripravil omeletu s vybranými surovinami - mohli sme si zvoliť miestne syry či údeniny. Nechýbala zelenina a množstvo druhov slaného i sladkého pečiva. Myslím, že raňajky uspokoja aj náročnejších stravníkov.

Večera sa skladala z bufetového baru s polievkou a šalátmi. K tomu boli súčasťou večere servírované predjedlo, hlavný chod a dezert. Hlavný chod bolo možné vybrať z 3 možností, pričom jedna z nich bola vegetariánska. Jednou z variant vždy bola veľmi chutne pripravená ryba, čo je jedna z miestnych špecialít. Musím povedať, že jedlo bolo vždy krásne naservírované a lahodilo tak aj oku.

Ako sme sa najedli v okolí?

Na jeden ľahší obed sme sa zastavili v centre mesta, a to do bistra HOWM Artisanal Cafe & Restaurant neďaleko ikonického vodopádu. Nadchlo nás krásne prostredie a skutočne pôsobivý interiér. Ďalší obed sme si dávali na jednom z výletov v krásnom údolí Sportgastein. Schareck-Alm je krásna drevená reštaurácia s malou farmou a nádherným výhľadom na okolité hory.

Aké bolo wellness centrum/termálne kúpele v hoteli?

Priamo v hoteli nájdete wellness centrum SigNatur Spa & Beauty s rozlohou 1 800 m², do ktorého je pre hotelových hostí vstup zadarmo. Jeho súčasťou je krásny termálny bazén s rozsiahlou oddychovou zónou, ktorá pokračuje aj do vonkajšej záhrady. Nechýbajú tu ani rôzne druhy sáun (fínska, parná, bylinková), Kneippov chodník s vodopádom a množstvo miest na relaxáciu. Keď sme boli vo wellness, tak sa veľa hostí prechádzalo parčíkom, ktorý k wellness zóne tiež patrí. Ďalší zase vylihovali na vonkajších ležadlách a objednávali si občerstvenie z hotelového baru.

Celé wellness je otvorené už od 7:00 hodín ráno, takže si môžete zájsť do sauny alebo sa osviežiť v bazéne pokojne ešte pred raňajkami. Župany a uteráky do wellness boli pripravené v izbe, čo je parádne a nie je teda potrebné voziť si svoj župan.

Kam sa vydať na výlet?

  • Bad Gastein – samotné mestečko rozhodne stojí za návštevu. Odporúčam sa zájsť pozrieť k ikonickému vodopádu, ktorý je v samom centre mesta. Potom môžete navštíviť niektorú z kaviarní či reštaurácií v okolí.
  • Skalné kúpele Bad Gastein – nádherné skalné kúpele s termálnou vodou.
  • Sportgastein – údolie Sportgastein sa nachádza asi 15 minút autom od Bad Gasteinu. Až na parkovisko sa dostanete cez horskú cestu, ktorá je spoplatnená (5,5 €/osoba). Poplatok ale za tú krásu určite stojí. Avšak sa cesta rozhodne oplatí. Dostanete sa do nádherného údolia, ktoré je už dostatočne vysoko, a tak je toto miesto ideálnym východiskovým bodom na ďalšie výlety. Alebo sa môžete prechádzať okolo horskej bystriny a starých horských salašov, kde môžete ochutnať miestne špeciality.
  • Fulseck – ide o hornú zastávku lanovky s krásnym výhľadom.

Záverečné hodnotenie pobytu v CESTA GRAND Aktivhoteli & Spa ****superior

„Z pobytu v Hoteli CESTA GRAND sme boli naozaj nadšení. Atmosféra kúpeľného Bad Gasteinu v spojení s okolitými horami je úžasná. Samotný hotel uspokojí aj náročnejšiu klientelu. Každý deň sme sa tešili na bohaté raňajky a veľmi chutné večere. Nesmiem zabudnú ani na wellness, kde sme si každý deň oddýchli. Lokalita je ideálna na najrôznejšie výlety do okolia, či už v zime, alebo v lete. Verím, že aj keby nám nevyšlo počasie, tak si pobyt vďaka termálnemu bazénu užijeme. Z výletov, ktoré sme absolvovali, rozhodne odporúčam túru v údolí Sportgasteinu.“


👍 Pobyt v CESTA GRAND Aktivhotel & Spa ****superior bol osobne overený Štěpánom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 19. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet